Почивка в Слънчев бряг

Слънчев бряг в последните години се превърна в атрактивен курорт за младите европейци. Младежи от България и различни краища на света се стичат към това място заради безкрайните купони и евтиния алкохол. Затова много хора си задават въпроса, подходящо ли е да отидат на почивка в Слънчев бряг с децата си. Отговорът на въпроса е лесен – да, това е курорт, в който може да се почива с деца. Просто трябва да се подбере подходящ за семейна почивка хотел.

Най-голямото предимство на курорта е съчетанието между море и планина. Това създава уникален климат, при който липсват непоносими жеги, благодарение на приятния бриз, който гали брега почти непрекъснато. Плажната ивица е много дълга, образуваща полукръг, зад който са построени хотелите. Много хора идват на почивка в Слънчев бряг именно заради прекрасния плаж с равно дъно, който не крие изненади за плуващите. Това е един от идеалните плажове за деца, тъй като те могат да се къпят спокойно без опасност от подводни ями.

Наскоро английският вестник “Сън” описа курорта като място за безкрайни пиянски партита, разголени млади хора с неприлично държание. Това е вярно, но тези купони се правят от пълнолетни хора, като за целта си има специални клубове и заведения. Извън тях редът се поддържа от охрана, която не допуска неприлично поведение по алеите на курорта, особено пред малки деца. За много семейства с деца е нещо естествено да планират почивка в Слънчев бряг заради удобствата, които им се предлагат. В хотелите се организират забавления за децата с опитни аниматори, детски дискотеки край детски басейни и много атрактивни игри.

Докато децата се забавляват, техните родители могат да обърнат внимание на себе си, да отидат някъде сами, като по този начин си почиват по-пълноценно. Детските атракции са толкова много, че до края на своята почивка в Слънчев бряг, те не успяват да ги обиколят всичките. На това място на практика може да се получи всичко, за което човек си помисли – спортни съоръжения има на всяка крачка, СПА центрове – във всеки хотел, барове, дискотеки, клубове и ресторанти, кафета и плажни заведения с винаги прясна риба. Предимството е, че всичко е събрано на едно място, като всеки може да се забавлява, без да пречи на останалите.

В последните години се обръща много внимание на опазване на здравето на туристите. Факт е, че след забрана за продажби на храни на плажа, стомашно-чревните заболявания рязко са намалели. След серия от масови отравяния в ресторанти и хотели в цялата страна, вече самите собственици налагат строг контрол на храните, които предлагат на гостите си. Затова родителите спокойно могат да заведат децата си на почивка в Слънчев бряг, в реномиран семеен хотел с високо качество на обслужването.

Коментарите са забранени.